Ako nas pitate, savršeni odmor podrazumijeva vožnju jet skijem i bezbrižno uživanje na vodi. Oni još sretniji, koji žive uz more ili jezero, naravno, u tome mogu uživati baš svaki dan. No, bez obzira na to koliko ste često u prilici voziti vodeni skuter, uvijek postoje dodaci koji će vašu vožnju učiniti još ugodnijom. U nastavku ovog teksta naveli smo naše favorite kada su u pitanju dodaci za jet ski, stoga nastavite čitati i pronađite ono što vam najviše odgovara.

1. Sigurnosni prsluk (life jacket)

Iako smo već nebrojeno puta isticali važnost nošenja sigurnosnog prsluka tijekom svake vožnje, to ćemo učiniti i ovaj put. Prije svega, odaberite prsluk koji je dizajniran za sportove na vodi, kako bi vam bio ugodniji i kako biste se mogli komotnije kretati. Nakon što je zadovoljen prvi uvjet - a to je sigurnost, life jacket, s obzirom na temu ovoga teksta, promatrajte i kao svojevrsni “modni dodatak”. Sigurnosni su prsluci dostupni u raznim bojama, a izbor je i više nego bogat, stoga je na vama da odaberete onaj po vlastitome ukusu i koji vam se najviše sviđa.

Article image

2. Sidro za jet ski ili sandbag

Sidro je broj jedan dodatak koji želite imati na svojem jet skiju za trenutke kada se želite opustiti, plivati ili jednostavno uživati u vremenu na vodi. Sidro će onemogućiti da se vodeni skuter pomakne s određene pozicije, a vama omogućiti slobodu kretanja. No, ako ne želite riskirati slučajnu ogrebotinu ili oštećenje na jet skiju, umjesto sidra kupite sandag. Sandbag jednostavno napunite pijeskom, zatvorite, spustite u more, a drugi kraj pričvrstite na vodeni skuter. Nakon korištenja, sandbag se jednostavno isprazni i pospremi.

3. Tube

Ako svojim jet ski avanturama želite pridodati još malo uzbuđenja, onda svakako razmislite o tubama. Tube, sofe, ali i brojni drugi nazivi za ove aktivnosti, imaju jedno zajedničko - spadaju u neke od najtraženijih oblika ljetne zabave. Naime, tube vrlo jednostavno pričvrstite za jet ski i za svega nekoliko sekundi zabava može početi. Ono što je izvrsno u ovom slučaju je i činjenica da je povlačenje sofe zabavno baš svima - i onome tko vozi jet ski (budući da ova aktivnost, kako bi bila što zabavnija, zahtjeva što veći broj skretanja i skakanja po valovima), kao i onome koji je na tubi i svim se silama trudi ne ispasti van. Ako ipak ne želite svoj jet ski koristiti za vuču, ove aktivnosti bookirajte na 365.tours-u, prvom hrvatskom marketplaceu za aktivnosti na otvorenom, na kojem se nalazi nekoliko stotina tvrtki koje organiziraju uzbudljiva iskustva.

4. GoPro kamera

Kako bi vam ljetne avanture zauvijek ostale u sjećanju, GoPro je vaš najbolji saveznik! Ovu malu kameru jednostavno pričvrstite na sigurnosni prsluk ili kacigu, i započnite sa snimanjem videa!

Article image

5. Dry bag

Iako vjerujemo da ovaj dodatak već posjedujete i da ga samim time nije potrebno posebno objašnjavati, na našoj se listi našao kao jedan od omiljenih (i najpotrebnijih). Dry bag (ili doslovno “suha torba”), napravljena je kako bi sve vaše osobne stvari koje u nju stavite ostale suhe i zaštićene u svakom trenutku. Dakle, samo odaberite veličinu torbe koja odgovara vašim potrebama i sačuvajte sve najpotrebnije stvari koje ste ponijeli na vodeni skuter.